Project: Grange Grove



Location: London

Date: Under Construction
Type: Residential 




The full refurbishment and rear extension of a Terraced house in the Canonbury Conservation area. The strategic planning of the project faced the challenges of opening up the claustrophobic warren of rooms into a more contemporary home, without losing any of the functionality of the space.

The reconfiguration of staircase and 1st floor landing enabled a small wet room to nestle beneath the stair opening along with a curved wall which opens up the staircase from the hallway, creating a fun moment in the nursery as the staircase cuts through the corner of the room.

The rear extension is simple to sit with its neighbours in the conservation area, using aged bricks in a double soldier course to conceal the rainwater services to the rear. Full width sliding doors open up the house to the garden, and the openness of the new space brings light deep into the plan. The materials used looked to the richness of 1950s Italy, using Terrazzo and oak paneling along with flashes of industrial manufacture with a new blackened steel staircase.

The project is due for completion in Autumn 2020.